top of page

Om att landaSå lång tid som jag har jobbat med att få till en hemsida för mitt företag, och nu äntligen är den klar! Eller ja grunden iallafall. Det är lite småfix kvar, och jag kommer säkert ändra lite i designen innan jag är helt nöjd. Dessutom ska hemsidan utökas med en liten shop framöver. Men en sak i taget.


Just den biten är dock svår ibland som småföretagare. Att ibland våga låta ens idèer vänta. Att landa i att allt har sin tid. Men också så viktigt, för att hålla i längden, både som företag och människa.Ja hållbarhet är ett av mina viktigaste ledord, och även en anledning till att hemsidan tagit sådan tid. I drygt tio år har jag jobbat med grafisk design, foto och marknadsföring. Jag har gjort hemsidor, logotyper, broschyrer och kataloger. Jag har fotat barn, bröllop och verksamhetsbilder till företag. Jag har skrivit säljande texter och skapat annonser. Jag har varit högt och lågt, jobbat stort och smått, och tänkte länge att det är just den bredden jag ska erbjuda i företaget. Men ändå skavde någonting, det var så mycket jobb, så mycket av allt. Ekvationen gick aldrig riktigt ihop, iallafall inte om man ständigt vill känna sig otillräcklig.Men nu har jag till slut landat i att det är foto och illustration jag vill fokusera på i företaget framöver. Två olika visuella uttryck som jag älskar och som jag kommer att varva och kombinera med mitt skrivande.


Foto, som får mig att tappa tid och rum (därför jag aldrig debiterar foto per timme, haha) och där det aldrig blir inrutat. Där varje fotosession är ny och oförutsägbar. Ja man vet verkligen aldrig vad som kan hända, väder kan växla, vyer kan ändras, känslor förändras.


Illustration, där jag kan släppa loss fantasin, där det inte finns några gränser, där lekfullheten och berättandet får ta plats med form och färg.


Skrivandet, där jag kan leka med ord, skriva långt och skriva kort. I alla dess olika former, poesi, prosa, barnbok och nu även blogg.


Och bloggen då, vad kan ni förvänta er här? Ja tanken är att skriva om olika ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. Inlägg om kreativitet, hållbarhet, företagande. Tips, tankar, tvivel. Missar och misstag. Samlade insikter helt enkelt efter tretton år som företagare, och snart fyrtio år som människa. Personligt, men inte privat, som man så fint säger.


Jag kommer även dela pågående och avslutade jobbprojekt och mina tankar om dem. Kanske vågar jag mig även på att bjuda på delar av mina skrivprojekt. Men jag tar det ett inlägg i taget helt enkelt så får vi se vart det tar vägen.


0 kommentarer

Comments


bottom of page