top of page
12C11680-5D81-4860-9833-EDC49A769B7A (1)_edited.jpg

Storytelling- Foto

En bild säger mer än tusen ord, ja det är ju sen gammalt! Bilder väcker känslor, skapar nyfikenhet och engagemang. I såväl reklam, sociala medier som på hemsidor är det ofta bilderna som först väcker vårt intresse. Bilderna kan spegla eller förstärka den känsla eller det budskap vi vill förmedla. Bilder berättar!

Och är det något jag älskar så är det just det, att berätta. Att smyga omkring med kameran, fånga känslor och föreviga skeenden. Hitta ditt företags röda tråd och förmedla den i bilder, så att alla kan få ta del av allt det fantastiska som är ditt arbete och vision!

Exempel på några typer av fotograferingar jag kan hjälpa dig med:

List Title 

Tips innan du bokar fotografering:

01

Kika igenom mina tidigare fotograferingar

Olika fotografer har olika bildstilar. Genom att kika igenom min portfolio med tidigare fotouppdrag kan du se om min bildstil tilltalar dig i form av ton, redigering, vinklar, känsla.

Det är en investering man gör när man anlitar en fotograf, så välj en fotograf som matchar dig och dina förväntningar, så att du får bilder som du kommer tycka om och trivas med.

03

Fundera på vilka delar av verksamheten du vill lyfta fram och när/hur

Ibland har man flera olika grenar i sin verksamhet, och kanske vill man ha alla delarna fotograferade, eller så känner man att man vill fokusera mer på en av dem. Fundera även på om du vill ha foton från när verksamheten är igång med kunder/gäster, eller om det går att lösa det på annat vis.

02

Fundera över vilket behov av bilder du har

Behöver du enbart företagsporträtt på dig själv, eller vill du även ha berättande bilder till hemsida? Eller vill du kanske ha en välfylld bildbank att plocka bilder ur till sociala medier? Genom att fundera över ditt företags behov kan du enklare se vilket typ av bildpaket du ska boka.

04

Ställ frågor

Tveka aldrig att fråga fotografen om allt det där som du undrar över eller känner dig osäker på. Att ha koll på läget innan man bokar förhindrar överraskningar och skapar trygghet.

Smallstories-51.jpg

Vad kostar det?

Fotopaket mini

Porträtt till hemsida, CV etc. Ca 30 min, 3 bilder ingår.

Pris: 2000 kr exkl. moms*

Fotopaket Small 

Porträtt + verksamhetsbilder. Ca 2 tim, 20 bilder ingår.

Perfekt bildpaket att använda för att fräscha upp hemsidan och olika typer av marknadsföring. Du får ett bildpaket med porträtt, detalj och miljöbilder som speglar ditt företag och dess känsla.

Pris: 4500 kr exkl. moms*

Fotopaket Medium

Porträtt + verksamhetsbilder, ca 2-4 tim, 40 bilder ingår.

Detta paket är mitt mest bokade paket och passar dig som vill kunna uppdatera din hemsida och marknadsföring i sociala kanaler med levande bilder som speglar ditt företag. Du får ett bildpaket bestående av bilder på dig, verksamheten/omgivande miljö och detaljerna som sätter känslan.

Pris: 6500kr exkl. moms*

Pris lämnas på offert

Fotopaket Large

Porträtt + verksamhetsbilder. ca 4-6 tim, 75 bilder ingår.

Passar det lite större företaget eller dig som har ett företag med flera inriktningar eller anställda som ska fotograferas och vill ha en rejäl bildbank till ditt förfogande. Du får ett bildpaket bestående av porträttbilder, miljö/verksamhetsbilder och detaljbilder att kunna använda till hemsida, sociala medier och andra typer av marknadsföring.

Pris: fr. 9000 kr exkl. moms*

Stadsfoto/Naturfoto/Foto offentlig verksamhet

Pris lämnas på offert

Evenemangsfoto

Pris lämnas på offert

Arkivbilder/köp av enstaka bilder

Vill du köpa arkivbilder till din verksamhet? Hör av dig för offert. 

Produktfotografering

Pris på offert

*Priserna är exkl. moms. Priserna kan komma att justeras beroende på ditt företags unika önskemål och behov, en exakt offert lämnas innan bokning. Kostnad för ev. restid + milersättning 45kr/mil tillkommer vid uppdrag längre bort än 3 mil/enkel resa.

Boka fotografering

Vi bokar först ett möte, antingen på plats i din verksamhet, eller via telefon/zoom, beroende vad som fungerar bäst. Vi pratar igenom ditt företags behov och dina förväntningar, jag ställer olika frågor och utifrån svaren kommer vi sedan fram till ett passande bildpaket. Vi hittar en dag och tid som passar verksamheten. Jag dyker upp hos dig eller på den plats vi ska fota på och använder min kreativitet och konstnärliga frihet till att fånga dig och det jag ser och känner genom linsen. Detaljer, känslor, vinklar, och allt det där som uppstår i stunden, som berättar och skapar en känsla kring ditt företag.  

Förberedelser inför fotograferingsdagen:

01

Synka med ev. modeller/sessioner/workshops

Vill du ha någon av företagets aktiviteter förevigade, ex. ett yogapass, en föreläsning eller workshop, boka då in de deltagande i tid och checka av med dem att de är okej att bli fotograferade. 

03

Förbered dig själv

Välj en outfit/styling till fotograferingen som du känner dig bekväm i, och som passar sammanhangen du ska fotas i. Har du flera ben i företaget som ska fotas kan du behöva alternera mellan 2-3 outfits för variation i bilderna.

02

Förbered verksamheten

Färska blommor, en välfylld bakverksmonter, utplacerade yogamattor, dukade bord. Fundera lite kring de detaljer som speglar och lyfter ditt företag. Men överdriv inte, bilderna ska ju överensstämma med verkligheten när kunden/gästen väl besöker dig. ; )

04

Ställ frågor

Om det är något du går och grubblar på inför fotograferingen- fråga, fråga, fråga! Att reda ut ev. frågetecken innan bidrar till en roligare och mer avslappnad fotografering.

DSC_2637.jpg

Portofolio

Klicka nedan om du är nyfiken på några av mina tidigare fotouppdrag och projekt. 

Request a Quote

Tveka inte att kontakta mig om du har frågor eller vill ha offert på fotografering.

Tack för ditt meddelande!

bottom of page