top of page

Angelica Utterberg

Sedan 2010 driver jag företaget Small Stories, med inriktning grafisk design, storytelling och foto. Att driva företag är både fritt och utvecklande, och jag är efter tretton år väl inkörd i att strukturera upp olika projekt. 


2018 gick jag min första skrivarkurs, och den skrivlängtan som länge funnits inom mig fick äntligen levas ut. Sedan blev det en skrivarkurs till, och sedan ännu en. Jag började skriva på några av de barnboksidéer som vilat i mig under en tid, och vips hade jag även börjat illustrera igen efter ett längre uppehåll. Och nu vill jag aldrig sluta, det är i böckernas värld jag vill verka och vara!

Ja jag är så pepp att skriva alla de där böckerna som finns inom mig. Böcker som väcker fantasin, böcker som gör en glad, böcker som skapar igenkänning eller får en att fundera. Böcker som kan bära, böcker som kan lära, böcker som skapar minnen. Allt det där jag älskade som barn, allt det där som jag älskar nu.

Jag skulle även gärna illustrera andras berättelser, få se mina figurer ihop med andras texter. Så har du ett barnboksmanus på gång och gillar min stil- tveka inte att höra av dig!

Inspiration hämtar jag överallt, men framförallt från mina fyra barn och från naturen. Jag fångar ständigt former, figurer och färgkombinationer med min kamera som jag sedan använder som inspiration, eller som en del av mina illustrationer. Tycker om att experimentera mycket i mitt skapande och kombinerar gärna olika tekniker.

Kreativa utbildningar
i urval

-Grafisk design,

Hellidens folkhögskola 2009-2010

-Skrivarutbildning

Marieborgs folkhögskola 2018-2019

-Skrivarlinjen distans

Folkuniversitetet, 2019-2020

-Skrivarutbildning projektår

Kvarnby folkhögskola 2021-2022

-Konstnärligt projektår

Hjo folkhögskola 2022-pågående

bottom of page