top of page
DSC_2742.jpg

Angelica Utterberg

40 år gammal, bosatt i Karlsborg med min sambo och våra fyra barn. Har varit egenföretagare sedan 2010, och sedan 2018 driver jag företaget Small Stories på heltid, med inriktning foto & storytelling.


Storytelling handlar om att berätta med bild och text, att förmedla och förstärka en känsla, och jag älskar att få göra just detta genom foto, illustration och i mitt skrivande. 

Jag har i drygt tio år även jobbat med grafisk design och bl.a gjort hemsidor, logotyper, broschyrer och kataloger till olika företag, men fokus just nu ligger mest på fotobiten, att ta levande bilder, smyga omkring med kameran och fånga miljöer och föreviga skeenden, jag vet nästan inget roligare!

Eller jo, det skulle ju vara att skriva då!

Och just nu är jag så pepp att skriva alla de där barnböckerna som finns inom mig. Böcker som väcker fantasin, böcker som gör en glad, böcker som skapar igenkänning eller får en att fundera. Böcker som kan bära, böcker som kan lära, böcker som skapar minnen. Allt det där jag älskade som barn, allt det där som jag älskar nu.

Jag skulle även gärna illustrera andras berättelser, få se mina figurer ihop med andras texter. Så har du ett barnboksmanus på gång och gillar min stil- tveka inte att höra av dig!

Kreativa utbildningar
i urval

-Grafisk design,

Hellidens folkhögskola 2009-2010

-Skrivarutbildning

Marieborgs folkhögskola 2018-2019

-Skrivarlinjen distans

Folkuniversitetet, 2019-2020

-Skrivarutbildning projektår

Kvarnby folkhögskola 2021-2022

-Konstnärligt projektår

Hjo folkhögskola 2022-2023

-Skrivarlinjen projekt distans

Folkuniversitet, 2023-pågående

bottom of page